Ilma-vesilämpöpumppu asennettuna 

Oletko pohtinut siirtymistä ekologisempaan lämmitysjärjestelmään tai haluatko säästää lämmityskuluissa jopa 70%? Rakennatko uutta ja etsit sopivaa lämmitysjärjestelmää? Tutustu ilma-vesilämpöpumppuihin joilla saat edullista ja ympäristöystävällistä lämmitystä vuoden ympäri.

Asiantuntevaa ilma-vesilämpöpumppujen asennusta 

Paikallinen ja luotettava Putkiasia myy, asentaa ja huoltaa ilma-vesilämpöpumppuja kattavasti Etelä-Karjalan alueella avaimet käteen periaatteella yksityisille ja yrityksille. Ilma-vesilämpöpumput kulkevat joskus myös nimellä vesi-ilmalämpöpumppu, ILVP tai VILP kaikki kuitenkin tarkoittavat samaa asiaa. Asennamme ja huollamme ilma-vesilämpöpumput mm. seuraavilla alueilla: Lappeenranta, Savitaipale, Luumäki, Ylämaa, Imatra, Ruokolahti, Taipalsaari ja Saimaanharju. Kysy tarvittaessa myös muualle! Ilma-vesilämpöpumpun avulla voit saada jopa 70% edullisempaa lämmitystä sekä kasvattaa kiinteistösi arvoa. Tutustu siis lisää tai pyydä tarjous! 

Miksi valita ilma-vesilämpöpumppu? 

Ilma-vesilämpöpumppu voidaan asentaa lähes jokaiseen kohteeseen jossa on vesikiertoinen lämmitys. Itse asennus vaatii vain ulko- ja sisäyksikön eikä maalämmön tapaan vaadita porakaivojen porausta. Ilma-vesilämpöpumppu voi toimia joko nykyisen lämmitysmuodon rinnalla tai pumpusta riippuen kokonaan omatoimisesti ympäri vuoden.

Verrattaessa esimerkiksi sähkö- tai öljylämmitykseen ilma-vesilämpöpumppu voi säästää lämmityskustannuksissa jopa 50-70%. Tämä tarkoittaa sitä, että alkuinvestoinnin saa katettua melko nopeasti usein jopa reilusti alle kymmenessä vuodessa. Tämän jälkeen voi vain nauttia helposta ja ympäristöystävällisestä lämmityksestä. Kustannustehokkuuden lisäksi ilma-vesilämpöpumppu kasvattaa kiinteistön arvoa, sen ollessa nykyään suosittu lämmitysmuoto. 

Maalämpö

Miten ilma-vesilämpöpumppu toimii?

Ilma-vesilämpöpumppu voi toimia joko täysin yksinään tai muiden lämmitysmuotojen rinnalla. Itse pumpun toiminta perustuu lämmitysenergian talteenottoon suoraan ulkoilmasta ja sen siirtämisestä vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Tarpeen mukaan voidaan myös lämmittää lämmin käyttövesi samalla lämpöenergialla, jolloin saadaan yhä suurempia säästöjä.

On erittäin tärkeää, että pumppu on mitoitettu oikein. Liian pieneksi mitoitettu vesi-ilmalämpöpumppu joutuu turvautumaan vaihtoehtoiseen lämmitykseen, kuten sähköön, niin paljon että hyötysuhde ja säästöt laskevat huomattavasti. Tämän takia ilma-vesilämpöpumpun mitoittaminen on syytä jättää aina ammattilaiselle.

Voidaanko ilma-vesilämpöpumppu asentaa kaikkialle?

Toisin kuin maalämmössä ilma-vesilämpöpumppu ei tarvitse erillistä lämpökaivoa tai maalämmön keruuputkistoa vaan lämpö johdetaan auringon lämmittämästä ulkoilmasta. Tämä mahdollistaa ilma-vesilämpöpumpun asentamisen lähes jokaiseen kohteeseen jossa on vesikiertoinen lämmitys.

Ilma-vesilämpöpumpusta saadaan paras hyötysuhde pakkasen pysyessä noin alle -15 asteen. Jotkin pumput toimivat jopa -20 asteeseen asti. Mikäli pakkanen tästä vielä kiristyy niin vesi-ilmalämpöpumppu tarvitsee vaihtoehtoista lämmitystä kuten sähköä. Esimerkiksi saneerauskohteissa voidaan tämän takia tarvittaessa jättää vanha lämmitysjärjestelmä vesi-ilmalämpöpumpun rinnalle. Erillinen lämmitysjärjestelmä ei aina kuitenkaan ole pakollinen sillä ilma-vesilämpöpumpuissa on myös sisäänrakennettu sähkövastus, jota voidaan tarvittaessa käyttää kaikkein kylmimmillä keleillä. Voit aina kysyä meiltä lisätietoja!

Ilma-vesilämpöpumpun hinta 

Ilma-vesilämpöpumpun hinta riippuu mm. seuraavista tekijöistä:

 • Rakennuksen koko ja lämmitettävien neliöiden määrä
 • Asukkaiden määrä 
 • Nykyinen energiankulutus
 • Sähkötöiden tarve
 • Nykyisen lämmitysjärjestelmän purkutyö

Voit aina kysyä meiltä paikkansapitävää tarjousta. Näin pystymme räätälöimään juuri sinun tarpeisiisi sopivan lämmityskokonaisuuden.

Huomioithan myös kotitalousvähennyksen sekä muut mahdolliset avustukset esimerkiksi öljylämmityksestä luovuttaessa. Kotitalousvähennyksen voit aina hyödyntää ilma-vesilämpöpumpun asennuskuluissa. Lue lisätietoja kotitalousvähennyksestä verottajan sivuilta. Lisätietoja energia-avustuksesta ARA:n sivuilta. Asiantuntijamme auttavat aina mielellään mahdollisissa kysymyksissä!

Maalämpö

Miksi valita Putkiasia?

Pitkät perinteet omaava putkiremontti ja saneeraus Putkiasia on toiminut Lappeenrannasta käsin jo vuodesta 1988 lähtien. Arvoihimme kuuluvat laadukas työnjälki sekä kokonaisvaltainen palvelu. Kokeneet työntekijämme ja aina työhön sisältyvä takuu takaavat onnistuneet asennukset. Ota siis yhteyttä ja hoidetaan sinullekin kustannustehokas ilma-vesilämpöpumppu. 

Ilma-vesilämpöpumppujen asennuksien lisäksi suoritamme kattavasti myös muita LVI-töitä

 • LVI-huollot
 • Lämpö-, vesi- ja ilmastointityöt
 • Kaukolämpölaitteet
 • Kylpyhuoneremontit
 • Maalämpö
 • Kerrostalojen ja rivitaloyhtiöiden LVI-työt ja huollot

Pyydä tarjous suoraan verkossa tarjouspyyntölomakkeella, soita tai tule käymään paikan päällä! Saat tiskiltä sitovan tarjouksen jo odottaessasi!

Pyydä tarjous

Voit pyytää meiltä tarjouksen kätevästi oheisella lomakkeella. Täytä tarvittavat tiedot ja kerro lyhyesti mitä asiasi koskee. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kahden arkipäivän sisällä.